Lars Wouters van den Oudenweijer
klarinet

English biography >>

Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer (1977) studeerde bij Walter Boeykens aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie bij Charles Neidich aan The Juilliard School te New York, mede dankzij the Fullbright Scholarship.

Hij behaalde eerste prijzen bij diverse nationale en internationale concoursen zoals het “International Competition For Youth” (Lissabon 1994), RTBF “Jeunes Solistes” (Brussel 1993), Prinses Christina Concours (Den Haag 1992 en 1993) en Stichting Jong Muziektalent Nederland (Utrecht 1991)

In 1999 debuteerde Lars succesvol met een recital in het Concertgebouw te Amsterdam in de serie “Jonge Nederlanders” en verzorgde in de Rising Stars Concertserie solo optredens in New York en op de grote Europese concertpodia. Sindsdien speelt hij regelmatig op de internationale podia.

Als solist speelde hij met diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Amsterdam Sinfonietta, Philharmonie Zuidnederland en Nieuw Ensemble. Hij speelde regelmatig kamermuziek met strijkkwartetten en ensembles zoals, Skampa, Ebčne, Ad Libitum, Dančl, Manderling, Auryn en Altenberg Trio Wien.

Hij kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut cd in de categorie “Young Masters”. Zijn verschillende opnames voor Challenge Records en Naxos werden met lovende kritieken ontvangen.

In seizoen 2014-15 had hij de eer om als “Artist in Residence” in Musis Sacrum Arnhem een serie van concerten te vertolken.

Sinds 2000 is hij de klarinettist bij Spectrum Concerts Berlin en speelt in ensembles als Nieuw Amsterdams Peil, Orlando Quintet, Insomnio en Lunatree. Als hoofdvakdocent is hij verbonden met het Fontys Conservatorium te Tilburg.

www.larzetto.com

Seine Technik ist nicht nur von äußerst seltener Perfektion, sie zeigt in jeder Lage Feinsinn und Geschmeidigkeit geradezu sensationeller Art (Berliner Morgenpost)

Wouters handles this temperamental instrument with complete command, and his finger work is nothing short of stunning. (Fanfare Magazine)

Werken die veel baat hebben bij een bijzonder musicus. De Nederlandse klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer is roekeloos noch zelfingenomen en durfde het toch aan. Gewoon omdat hij een bijzonder musicus is. Omdat hij een schitterende toon heeft die los van de muziek al een genot is om naar te luisteren. (Luister)